Miód spadziowy jest znacznie ciemniejszy niż miód nektarowy (z odcieniem zielonkawym - w przypadku spadzi iglastej lub ciemnożółtym w przypadku spadzi liściastej). Jest także znacznie gęstszy. Miód spadziowy charakteryzuje się specyficznym smakiem.
Miód spadziowy - właściwości lecznicze
- na dolegliwości dróg oddechowych - ma właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne
- na przeziębienie i zapalenie płuc
- choroby serca i układu krwionośnego - na te dolegliwości najlepiej działa właśnie miód spadziowy - właściwości przeciwmiażdżycowe miodu są naukowo udowodnione
- na schorzenia stawów i układu nerwowego
- na wzmocnienie odporności
- miód spadziowy ma właściwości odtruwające
- polecany osobom po kuracjach antybiotykami, lekami sterydowymi i przeciwnowotworowymi
- miód spadziowy - właściwości odżywcze - większe niż cukier - posiada więcej węglowodanów, a mniej kalorii
- dobrze działa w leczeniu anemii i zaburzeniach przemiany materii
- miód spadziowy ma właściwości przeciwrakowe
- pomocny w leczeniu astmy i kamicy nerkowej
Zwróć uwagę na pewną istotną cechę, wybierając miód spadziowy. Właściwości lecznicze i naturalna moc tego miodu sporo kosztują. Pamiętajmy, że spadź nie występuje corocznie - w niektórych regionach Polski tylko raz na kilka lat. Dlatego miód spadziowy jest jednym z droższych miodów w Polsce.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję